Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή, Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας για τα Αδέσποτα Ζώα.

                                                                         
                                                 

                                                                          
 ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
    õöÿôóò          
Λεωνίδου 24                                
35100 ΛΑΜΙΑ                                   
                                    Λαμία  19-09-2014
Αρ.Πρωτ.:101

                                     Π Ρ Ο Σ  Τον κ.Ματθαίο Σκούρα
                                           Επικεφαλή της Δημοτικής
                                      Παράταξης "Ενότητα και δημιουργία"                                                                                          Δήμου Μακρακώμης

         Το Δ.Σ. του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας σας συγχαίρει για την ανάληψη των καθηκόντων σας και σας εύχεται καλή επιτυχία στο έργο σας.
Με αφορμή την πρόσφατη παρέμβασή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μακρακώμης όσον αφορά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων,όπως πληροφορηθήκαμε από μέλη του Συλλόγου μας και....
        Επειδή πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία μας για την επίτευξη των κοινών μας στόχων  που είναι η ευζωία ανθρώπων και ζώων και συγχρόνως η ειρηνική και σε συνθήκες πολιτισμού διαβίωση όλων , έχουμε να σας επισημάνουμε-προτείνουμε τα παρακάτω, που προκύπτουν από την εμπειρία μας στην ενασχόληση της φιλοζωικής μας δράσης.
       
1.   ΄Αμεση συγκρότηση της 5/μελούς επιτροπής για την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων του Δήμου  και υποχρεωτική συνεδρίασή της κάθε μήνα,όπως ο νόμος 4039/2012 ορίζει.(1 κτηνίατρος, 1 εκπρόσωπος του Δήμου, 2 μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου και 1 εκπαιδευτής).

2 .Για την εξασφάλιση εσόδων του Δήμου προτείνουμε την παρακράτηση από τους λογαριασμούς της ύδρευσης-αποχέτευσης  στον τομέα της καθαριότητας του ποσού των 0.50€ σε κάθε λογαριασμό για τη δημιουργία Δημοτικού κτηνιατρείου. Ο νόμος όριζε ότι μέχρι το Φεβρουάριο του 2014 έπρεπε όλοι οι Δήμοι να  έχουν ιδρύσει.

3.Μέχρι τη συγκέντρωση των ποσών που θα χρειασθούν για τη ίδρυση του Δημοτικού Κτηνιατρείου είναι απαραίτητη η εξασφάλιση πίστωσης από τον προυπολογισμό  του 2015 για  εμβολιασμούς και στειρώσεις αδέσποτων.

4. Είναι απαραίτητο να γίνει μια συμφωνία με τους τοπικούς κτηνιάτρους, ώστε να αναλάβουν έναντι λογικού ποσού τη στείρωση και εμβολιασμό των αδέσποτων ζώων του Δήμου.Σημαντική θα είναι η συνεισφορά των φιλόζωων κατοίκων οι οποίοι σε συνεργασία με τους υπαλλήλους που θα ορίσετε γι αυτό το σκοπό θα μεταφέρουν τα ζώα στους γιατρούς.

4.Κάθε ζώο που θα στειρώνεται και θα εμβολιάζεται θα αφήνεται στο περιβάλλον όπως ο νόμος ορίζει, φορώντας απαραίτητα διακριτικό λουρί με τα στοιχεία του Δήμου, ώστε οι πολίτες να ξέρουν ότι ο Δήμος τα έχει φροντίσει, ότι είναι στην προστασία του και ότι  δεν αποτελούν κίνδυνο για κανένα.

5.Βοήθεια του Δήμου για εξασφάλιση πρόσβασης του Συλλόγου μας στα σχολεία, ώστε να παρουσιάσουμε μαθήματα φιλοζωίας εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας.

6. Συνέντευξη τύπου σε όλα τα ΜΜΕ, είτε μόνο  του Δήμου είτε από κοινού με το σύλλογό μας, ώστε  να ενημερωθούν οι δημότες για τις υποχρεώσεις τους σε σχέσει με τα κατοικίδιά τους, θα παρουσιασθεί το πρόγραμμα δράσης του Δήμου σε σχέση με τα αδέσποτα και θα καλούνται  όλοι να συμβάλλουν σε αυτό.
Οι παραπάνω προτάσεις γίνονται μετά από την πείρα που αποκτήσαμε με τα τόσα χρόνια ενασχόλησής μας με τα ζώα και ιδιαίτερα με τα αδέσποτα.
Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση που θα βοηθήσει στην καλύτερη αντιμετώπιση των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων του Δήμου μας και στην αρμονική συμβίωση τους με τους συμπολίτες μας.
                                                     Για το Δ.Σ
                                                     Η Πρόεδρος


                                                     ΑΓΓΕΛΑ ΜΠΑΡΤΣΙΩΚΑ

    Σας ευχαριστούμε πολύ για την πολύ ωραία και με σημαντικές προτάσεις επιστολή σας.
Ο Σύμβουλος του συνδυασμού μας κ. Νικόλαος Διαμαντής, θα ενημερώσει το ΔΣ του Δήμου Μακρακώμης κατά την συγκέντρωσή του, αύριο 25/9/14 και παρακαλούμε για την παρουσία αντιπροσώπου σας για περαιτέρω ανάλυση - υποστήριξη των προτάσεων σας.

Με εκτίμηση,

Ματθαίος Γρ. Σκούρας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου